Sorbet de pepene rosu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 ml de suc de pepene rosu
  • 100 gr de zahar
  • 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare

Se taie miezul pepenelui in bucati mici si se toaca in blender pana devine suc-se strecoara de samburi si numai partea clara o folosim.

Intr-o craticioara se pune 1/2 de pahar de suc si zaharul si se incalzeste pana se topeste bine zaharul, la foc mic. Se ia de pe foc, se adauga sucul de lamaie, se amesteca cu restul compozitiei si se lasa putin la racit.

Se pune la masina de inghetata sau intr-o cutie la congelator si se amesteca din ora in ora pana se formeaza sorbetul. Se pot pune in forme de inghetata pentru copii, cu bete si se da la congelator pana se formeaza ca inghetata din magazine. Foarte practic!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise