Sos acrisor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 lamai
  • 300 g peltea de portocale
  • 1 portocala coaja rasa
  • 1 lingura plina mustar
  • 2 linguri otet
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper praf
  • 150 ml apa
  • patrunjel verde

Mod de preparare

O lamaie curatata de coaja si taiata feliute foarte subtiri, impreuna cu coaja de portocala rasa, se fierb in 150 ml apa circa 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Separat se inmoaie pelteaua de portocale cu vinul, zeama de la o lamaie, otetul, se adauga mustarul, apoi zeama strecurata in care a fiert lamaia si coaja de portocala rasa. Se presara patrunjel verde tocat marunt, sare si piper praf dupa gust.

Se serveste la mancaruri grase, la orice friptura sau la mancare vanatoreasca.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise