Sos cu perisoare

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg carne tocata amestec(se poate si din piept de pasare tocat), 1 cescuta orez, piper, sare, vegeta, 2 oua, 2 lingurite de gris, 2 lingurite de faina alba,
  • Pt sos:1 ceapa, boia, 1/2 cescuta ulei, patrunjel tocat marunt, 1 lingura faina, 2 linguri pasta de rosii

Mod de preparare

Intrun castron amestecam bine ingredientele de mai sus fara cele pt sos.

Intrun cratit, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim usor pana devine sticloasa, adaugam boiaua, si punem o cana si jumatate de apa, lasam sa fiarba. Intre timp din pasta bine omogenizata, formam perisoare, in palmele umezite cu apa(ies cam 30 bucati). Aceste perisoare se pun la fiert in cratita la foc potrivit, daca e nevoie adaugam apa fiarta atat cat sa fie perisoarele acoperite. Cand sunt fierte, potrivim de sare, adaugam pasta de bulion. Din faina si apa facem o slobozeala(diresatura)ca sa ingrosam sosul, mai lasam putin la foc domol sa dea cateva clocote. Stingem focul si presaram verdeata tocata marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise