Sos de rosii cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g sos de rosii
  • 200 ml bulion de pasare
  • 1oo ml ulei de masline
  • 2 cepe potrivite
  • 2 catei de usturoi
  • 150 g ciuperci
  • 50 ml smantana
  • hasmatuchi
  • 1/2 lingurita cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciupercile curatate si spalate foarte bine se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare.

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in uleiul de masline timp de 2-3 minute dupa care se adauga bulionul de pasare si rosiile si se mai lasa la fiert circa 10 minute.

Se adauga ciupercile tocate marunt, cimbru, sare si piper dupa gust si se mai fierbe 3-4 minute.

Dupa ce s-a stins focul se lasa in repaus 2-3 minute apoi se adauga smantana si hasmatuchi.

Se serveste dupa preferinte.

Se pune si un strop de suflet.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise