Sos de rosii la Slow Cooker Crock-Pot

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2kg rosii
  • 50ml ulei de masline
  • 10 catei de usturoi, striviti
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 ceapa rosie, maruntita
  • 1 crenguta busuioc proaspat
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 morcov (optional)
  • sare si piper

Mod de preparare

Spalam bine rosiile si le blenduim.

Punem toate ingredientele in oala noastra Crock-Pot. (trebuie sa stim ca sosul nu se va ingrosa, precum cel facut pe foc la aragaz)

Setam aparatul de gatit Crock Pot slow cooker la 6 ore pe programul LOW. Ideal ar fi timp de 2 ore sa nu umblam la capac deoarece timpul de gatire se va prelungi cu cel putin 15 minte la fiecare ridicare a capacului.

La final mai asezonam cu sare, piper si ulei de masline; il lasam sa se raceasca si il transferam in borcane/sticle sigilate.

Il putem si congela, rezistand cam 6 luni.

Pont: pentru o aroma mai intensa putem coace inainte rosiile si ceapa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise