Sos de rosii si ardei kapia

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg rosii
  • 1,5 kg ardei kapia
  • sare si piper dupa gust
  • zahar dupa gust
  • 150 ml ulei de masline
  • o lingurita cu cimbru uscat
  • 5-6 catei de usturoi

Mod de preparare

Spalam rosiile si le taiem in patru.

Ardeii ii spalam ,ii taiem in patru si indepartam cotorul si semintele.

Mixam atat rosiile cat si ardeii in robot sau le dam prin masina de tocat.

Punem totul intr-un vas(eu am folosit un ceaun)si adaugam dupa gust sare, piper si zahar.

Adaugam de asemenea cimbrul si usturoiul dat prin presa.

Punem sosul la fiert .Cand acesta incepe sa fiarba dam focul mic si lasam sa fiarba avand grija sa amestaecamdin cand in cand.

Lasam pe foc pana cand sosul scade si se ingroasa.

Luam vasul cu sos de pe foc ,lasam sa se racoreasca putin si apoi dam sosul prin sita.

Punem sosul inapoi in ceaun ,potrivim de sare,piper si zahar(daca este cazul) si adaugam uleiul.

Amestecam pentru o buna omogenizare.

Dam la foc si mai lasam sa fiarba 7-8 min.

Asa fierbinte repartizam sosul in borcane si capacim.

Acoperim borcanele cu o patura (sau orice altceva gros) si lasam asa sa se raceasca pana a doua zi.

Se pastreaza peste iarna in camara.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise