Sos de usturoi cu patrunjel proaspat

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 capatana si jumatate de usturoi
  • 1 lingurita ulei masline
  • 1 lingurita maioneza
  • 2 lingurite smantana 20 - 24 la suta grasime
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • putina apa
  • sare dupa gust.

Mod de preparare

Se curata usturoiul, se adauga sarea si se zdrobeste pana devine o pasta omogena . Apoi se adauga uleiul de masline, se freaca bine dupa care se adauga patrunjelul tocat si se bate bine pana se face ca o pasta. Apoi adaugati maioneza, amestecati bine, puneti putina apa, apoi adaugati smantana. Se amesteca bine cu o lingura si mai adaugati apa in functie de cat de gros sau apos doriti sosul. Pe masura ce amestecati e bine sa gustati mereu pentru a nu face sosul ori prea apos si nu prea iute ori prea sarat. Este ideal pentru cartofi prajiti cu pui sau peste. Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise