Sos de usturoi cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • sucul de la o lamaie
  • 100 ml apa minerala
  • 400 g smantana
  • 2 castraveciori acri
  • hasmatuchi
  • piper praf

Mod de preparare

Intr-un mojar se zdrobeste si se freaca bine usturoiul cu sarea pana se face o pasta. Se pune apoi apa minerala si sucul de lamaie. Aceasta compozitie se toarna peste smantana si se amesteca bine. Castraveciorii se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu sosul. Se presara hasmatuchi si putin piper praf.

Se poate servi la carne prajita, friptura, peste, etc.

Se adauga putin suflet.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise