Sos pentru salata de peste

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana lapte
  • 2 linguri orez macinat
  • o lamaie
  • o ceasca ulei
  • sare
  • piper
  • verdeata

Mod de preparare

Se amesteca orezul macinat cu putin lapte rece, restul de lapte se incalzeste pe foc mic, se adauga si orezul amestecat cu laptele rece si se tine pe foc pana se igroasa putin.

Aceasta compozitie se lasa sa se raceasca apoi se adauga putina sare, piper, lamaia stoarsa si uleiul cate putin.

Se toaca verdeata marunt si se amasteca in sos.

In acest sos se mai adauga legume fierte (morcov, mazare, fasole verde) si peste din conserva (fara oase)

Se serveste rece

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise