Sos Roquefort

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Branza Roquefort -75 gr
  • Smantana -150 ml
  • Mere acrisoare -2 mere Granny Smith taiate rondele
  • Paine integrala -dupa pofta inimii
  • Sunca de Praga -doar daca nu sunteti vegetarieni
  • Frunzulite prospete -de sfecla,spanac,papadie sau ce aveti prin gradina

Mod de preparare

Smantana se pune la foc mic,cu smerenie se rup bucatele de branza ,le contopim cu smantana.

Branza se va topi usor in smantana calduta,amestecam pana se omogenizeaza. O lasam sa prinda consistenta dorita. Eu o prefer lichida si aromata. Presaram piper alb proaspat macinat, probam. Daca sosul este foarte aromat mai picuram smantana, lasam la foc mic inca cateva minute. Se mixeaza pentru a evita cocoloasele. Se pastreaza in borcanase de sticla la frigider. Pentru a redeveni lichida trebuie incalzita in cuptorul cu microunde.

Se poate servi cu verdeata, carne la gratar, oua fierte si umplute, nuci, grisine, fructe proaspete sau confiate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise