Soup - piure cu cascaval si ciuperci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 - 150 gr de cascaval topit sau moale
  • 200 - 300 gr de ciuperci shampinioni proaspete sau congelate
  • 1 - 2 buc cepe
  • 3 - 4 cartofi mijlocii
  • sare, piper, verdeata si ardei iute rosu daca preferati .

Mod de preparare

Cind incepe a fierbe apa, se adaugă tăiat în bucăţi mici brânza topită, dupa care se reduce focul si gatiti, amestecand constant timp de 10-15 minute, pina cind cascavalul se dizolva. Adauga cartofii tocat cubulete, pina se aduce la gradul de pregătire. Ceapă tăiate în mod arbitrar, se inabusa în ulei, se adaugă ciupercile tăiate marunt şi se inapusa până când, se evapora apa. Apoi cartofii, ciupercile, se toarna intr-un blender si se maruntesc pina ajunge la masa unui piure, incet se toarna bulionul pentru a se rari. Apoi toata masa se pune in oala si o pui pe foc pina incepe a fierbe. Stinge si condimenteaza apoi adauga verdeata. Pofta Mare !!!

Sfaturi

1 - De preferat sa se serveasca cu pesmeti proaspeti asa ca in reteta mea de la soup piure de cascaval

2 - Ciupercile nu le maruntim si le lasam ca in poza nr doi

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise