Spaghete Carbonara reţetă cu smântână

Spaghete Carbonara rețetă

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 punga de spaghete (400-500g),
  • 300 g sunca afumata, kaizer sau salam,
  • 300 g smantana dulce,
  • 3 galbenusuri de ou,
  • 1 lingura ulei de masline.

Mod de preparare

Preparare Spaghete Carbonara rețetă cu smântână:

Se taie mezelul fasii subtiri si se prajeste intr-o tigaie in uleiul de masline. Intre timp se fierb pastele in apa cu sare si o lingura de ulei(pentru a nu se lipi intre ele). Se strecoara si nu se trec sub jet de apa. Se amesteca smantana cu galbenusurile si se toarna peste mezelul prajit si luat de pe foc. Se amesteca bine, se rastoarna si pastele fierte si se mai pune pe foc 2-3 minute, amestecand continuu.Deasupra se poate presara cascaval ras.

Aveti grija ce smanatna folositi deoarece eu am avut o smantana mai groasa si mi-a "supt-o "pastele pe toata. Ar fi trebuit sa pun cam 500g.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise