Spaghete cu piept de pui

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g spaghete,
  • sare,
  • 4 linguri ulei,
  • 500 g piept de pui (sau pulpe),
  • 2 linguri unt,
  • 200 ml suc de portocala (stors proaspat),
  • 10 caise uscate,
  • 3 linguri miere,
  • 4 linguri zeama de lamaie,
  • 2 lingurite praf de curry (sau alt condiment iute),
  • 1 legatura coriandru (sau alta verdeata aromata)

Mod de preparare

Se fierb spaghetele (“al dente”) in apa (multa) cu sare, se scurg printr-o strecuratoare si se picura peste ele uleiul, clatinandu-le ca sa patrunda peste tot. Intre timp, se curata de pielita pieptul de pui, se taie cubulete si se rumeneste in untul incins. Se toarna deasupra sucul de portocala si se adauga caisele taiate bucatele, mierea si curry-ul. Se acopera tigaia cu un capac, se lasa sa dunstuiasca toate circa 8 minute, se gusta de sare si se incorporeaza coriandrul spalat si tocat marunt. Apoi se toarna peste spaghete si se amesteca bine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise