Spaghete cu piept de pui

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g spaghete,
  • sare,
  • 4 linguri ulei,
  • 500 g piept de pui (sau pulpe),
  • 2 linguri unt,
  • 200 ml suc de portocala (stors proaspat),
  • 10 caise uscate,
  • 3 linguri miere,
  • 4 linguri zeama de lamaie,
  • 2 lingurite praf de curry (sau alt condiment iute),
  • 1 legatura coriandru (sau alta verdeata aromata)

Mod de preparare

Se fierb spaghetele (“al dente”) in apa (multa) cu sare, se scurg printr-o strecuratoare si se picura peste ele uleiul, clatinandu-le ca sa patrunda peste tot. Intre timp, se curata de pielita pieptul de pui, se taie cubulete si se rumeneste in untul incins. Se toarna deasupra sucul de portocala si se adauga caisele taiate bucatele, mierea si curry-ul. Se acopera tigaia cu un capac, se lasa sa dunstuiasca toate circa 8 minute, se gusta de sare si se incorporeaza coriandrul spalat si tocat marunt. Apoi se toarna peste spaghete si se amesteca bine.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise