Spaghete cu sofran si cabanos

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g spaghete,
  • 4 carnaciori afumati,
  • 1 cutie pulpa de rosii (250 g),
  • 2 cepe tocate marunt,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 50 ml ulei de masline,
  • 1 priza sofran,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Rumeniti ceapa in 2 linguri de ulei, turnati peste ea vinul alb, adaugati rosiile si sofranul si gustati de sare si piper.

Fierbeti spaghetele al dente (8-10 minute) in 2 l de apa cu sare.

Taiati cabanosul rondele si prajiti-l usor intr-o lingura cu ulei de masline. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba circa 5 minute.

Scurgeti spaghetele si rasturnati-le intr-un castron incalzit in prealabil. Turnati peste ele sosul scazut, asezati deasupra cabanosul si serviti imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise