Spaghete la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 g spaghete
  • - 100 g piept de pui
  • - 30 g salam
  • - 150 g pasta de tomate
  • - 2 rosii
  • - 1 ardei gras
  • - 1 ceapa
  • - masline
  • - 1 catel usturoi
  • - 1 ou
  • - 100 g telemea de vaca ( sau cascaval )
  • - ulei de masline
  • - sare si piper

Mod de preparare

Se pun pastele in 2,5 l apa in clocot , sarata dupa gust . Se amsteca pastele din cand in cand . pentru a obtine o fierbere uniforma . Se fierb timp de 10-12 min , apoi se strecoara.

Intre timp se pregateste sosul . Intr-o tigaie se pune la incins uleiul de masline iar apoi se adauga pieptul de pui taiat marunt si salamul , care se prajesc pana capata o culoare aurie . In continuare se adauga ceapa , usturoiul , ardeiul , maslinele si rosiile taiate marunt . Dupa ce se calesc toate se adauga pasta de tomate , sare si piper dupa gust si se lasa sa mai fiarba timp de 5 min . Cand sosul este gata se adauga pastele si se amesteca. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa cu ulei , iar deasupra se pune oul batut si telemeaua razuita . Tava se pune in cuptorul incins timp de 30 min. . POFTA BUNA!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise