SPAGHETETTI CU FRUCTE DE MARE

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII:
  • - spaghetti - 0.350 kg
  • - ulei masline - 0.050 L
  • - sare, piper alb
  • - unt - 0.100 kg
  • - fructe de mare congelate - 0.240 kg
  • - capere - 0.010 kg
  • - lamaie - 0.100
  • - vin alb sec - 0.080 L
  • - ceapa - 0.100 kg
  • - usturoi - 0.050
  • - suc de rosii - 0.300 L
  • - oregano - 0.001 kg
  • - rosii - 0.100 kg
  • - smantana lichida - 0.050 L
  • - parmezan ras - 0.040 kg

Mod de preparare

Spaghetele se fierb al dente (7-8 min.)in apa fierbinte cu sare si putin ulei.

Separat se face sosul astfel: in putin unt se soteaza fructele de mare (congelate sau oparite un pic inainte ), impreuna cu ceapa tocata marunt si usturoi tocat marunt.Se adauga oregano, capere, suc de lamaie si se deglaseaza tigaia cu putin vin alb. Se pune sucul de rosii, putin smantana lichida, rosiile taiate cubulete si se da gust cu sare si piper. Se lasa sa fiarba cateva mi nute, pana ce sosul se omogenizeaza.

Spaghetele se pun intr-o farfurie adanca, deasupra se pune sosul cu fructe de mare, se presara parmezan ras.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise