Spanac ardeleneste

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • spanac
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • faina
  • lapte
  • ulei

Mod de preparare

-pt. 4 persoane Se spala din mai multe ape un kg de spanac si se pune la fiert in apa clocotita cu sare.Cand este fiert,se strecoara si se lasa putin la racit.Apoi il maruntim cu ajutorul unui cutit de lemn.Separat se pune putin ulei intr-o cratita si se asaza pe foc.Taiem felii, 4-5 catei mai mari de usturoi,ii punem in uleiul incins,adaugam piper,2 linguri faina,mestecand tot timpul si spanacul tocat.Se omogenizeaza compozitia mestecand si se adauga lapte rece,7-800ml.Se adauga sare dupa gust si se lasa sa dea 1-2 clocote.Se serveste cu oua ochiuri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise