Spanakopita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -600 g spanac proaspat
  • - foietaj placinta
  • - 1 ceapa sau 3 fire ceapa verde
  • - 2-3 catei usturoi
  • - ulei
  • - marar
  • - patrunjel
  • - 4 oua
  • - o cutie ricotta
  • - o buc branza telemea vaca (sau feta) - aprox 250 g
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Se pun frunzele de spanac la fiert in apa cu sare. Intre timp se curata ceapa, usturoiul si sa calesc in 2 linguri de ulei masline. Cand devin aurii, se scot de pe foc si se aseaza separat intr-un vas.

Intre timp, spanacul se scurge de apa si se lasa sa se raceasca, ulterior se marunteste cu un cutit si se aseaza in acelasi vas alaturi de ceapa si usturoi.

Se adauga ricotta si branza telemea (feta) fie data prin razatoarea cu ochiuri mari sau maruntita cu mana.

Se amesteca toata compozitia, adaugandu-se pe rand sare, piper, marar si patrunjel plus 3 oua.

Se unge o tava cu ulei, se aseaza 5 foi unse cu ulei, dupa care se toarna compozitia omogen. Se aseaza 5 foi peste compozitie si se toaarna inca un ou batut pentru a prinde crusta.

Se da la cuptor, ulterior se lasa sa se raceasca si apoi se feliaza. Este foarte buna atat calda cat si rece!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise