Spanakorizo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • # 1 kilogram de spanac
  • # 1 ceapa mare
  • # 2 catei de usturoi
  • # 1/2 cupa patrunjel maruntit
  • # 1/2 cupa marar maruntit
  • # 1/3 cupa ulei de masline
  • # 1 1/3 cupe orez cu bobul lung sau nedecorticat
  • # 1 1/3 cupe apa
  • # 5 1/3 cupe apa
  • # 2 linguri pelteu de tomate
  • # sare
  • # piper
  • # coriandru pudra

Mod de preparare

Se curata si se spala spanacul. Se opareste spanacul in apa fierbinte si apoi se scurge. Separat se caleste ceapa tocata marunt cu usturoiul si cu uleiul de masline si se adauga spanacul stors, pelteul de rosii si 1 1/3 cupe apa si se fierbe pentru 1 minut.

Se adauga orezul spalat si apa pentru orez ( 5 1/3 ) si se lasa sa fiarba orezul pana scade. Se adauga sare, piper si coriandru dupa gust si se serveste cu patrunjel si marar proaspat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise