Coaste de porc la gratar

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 2 kg costita (600-700 gr portie)
  • Pentru condimentat:
  • 3 linguri de sare
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 lingura ceapa tocata marunt
  • 1 lingura piper
  • 3 lingurite (cu varf) de usturoi tocat
  • Pentru sos:
  • 1/2 ceasca de sos Worcestershire
  • 3 linguri de miere de albine
  • 3 linguri balsamico alb
  • 3 linguri Ketschup
  • 2 lingurite pasta de fum ( liquid smoke) daca nu avesti pasta de fum puneti 3 lingurite de sos BBQ cu gust de fum
  • 1 lingurita sos Tabasco

Mod de preparare

Se trage pielita de pe spatele costitelor si se condimenteaza. Se maseaza bine condimentele in costite si se pun in folie de aluminiu peste noapte in frigider.

Se scot costitele din folie si se ung cu sosul rezultat din ingredientele de mai sus.

Se pun costitele intr-un grill acoperit la foc indirect ( langa carbuni, sau langa arzatorul de gaz) se lasa acolo timp de 2,5 ore. La fiecare 30 min se ung cu sos, iar la sfarsit se mai grileaza 2-3 min pe foc direct, se poate face si in cuptor, la o temperatura intre 120-150 grade. Cu cat costita are mai multa carne si grasime, cu atat devine mai gustoasa.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise