Spata de miel hot & spicy

Eu nu ma impac foarte bine cu carnea de miel, dar daca aceasta este condimentata foarte bine, poate fi foarte gustoasa.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 felii generoase spată de miel
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 1 lingura iaurt grecesc
  • 1 lingurita mustar cu hrean
  • 1 lingura ulei de masline
  • Condiment Hot&spicy(ardei iute)
  • ½ lingurita Ierburi de Provance
  • Sare roz de Hymalaia
  • Piper cu lamâie
  • Coaja de lamâie
  • O crenguţă rozmarin
  • Ardei iute rosu uscat
  • 100 ml Supa de legume
  • 1 lingurita oţet balsamic
  • Sos de ciuperci si gorgonzola:
  • 150 g ciuperci din conserva
  • 2 buc ceapa verde
  • 1 lingura faina
  • 200 g smântâna
  • 100 g gorgonzola
  • 100 ml apa
  • Sare,piper
  • Putin ulei

Mod de preparare

Eu nu mă împac foarte bine cu carnea de miel, dar dacă aceasta este condimentată foarte bine, poate fi foarte gustoasă.

De aceea am ales să pregătesc spata de miel foarte picantă,iar ca şi garnitură am avut un sos de ciuperci şi gorgonzola.

Cu ajutorul caserolei pentru marinare rapida Food Saver, am marinat carnea în iaurt, adăugând ierburi de Provence, condiment cu ardei iute Hot&spicy, usturoi, piper cu lamâie şi mustar cu hrean.

Toate aceste arome au pătruns foarte bine în carne în timpul procesului de marinare.

Pentru început am pregatit aparatul de vidat Food Saver si caserola pentru marinare, ajutoarele noastre de baza pentru aceasta operatiune.

Carnea am spalat-o si am uscat-o cu un servet de hârtie.Apoi am condimentat-o cu sare, piper cu lamâie, condiment hot&spicy, ierburi de Provence.

Usturoiul l-am zdrobit, apoi l-am amestecat cu uleiul ca si la mujdei, am pus mustarul si iaurtul. Cu acest amestec am uns bucatile de carne pe ambele parti si le-am asezat în caserola pentru marinare Food Saver.

Deasupra am razuit coaja de lamâie, ardeiul iute taiat felii, piper si rozmarinul.

Am pus capacul caserolei am rotit butonul caserolei în pozitia pentru marinare, am conectat caserola la aparatul de vidat cu ajutorul furtunului atasat, apoi am apasat butonul pentru vidare.

Am repetat operatiunea de doua ori pentru o marinare mai rapida.

Dupa aceasta,am mutat butonul pe pozitia “închis” pentru a sigila caserola.

Am pus caserola la frigider pentru jumatate de ora,daca nu aveti atata timp la dispozitie,ajunge chiar si 15 minute.

Dupa acest timp,am deschis caserola întorcând butonul caserolei în pozitia deschis,am pus bucatile de carne împreuna cu supa de legume si oţetul balsamic într-un vas ceramic,am acoperit cu folie si am pus la cuptor la 200 de grade.Dupa o ora,am scos folia si am redus temperatura la 180 de grade.

Intre timp am pegatit sosul de ciuperci.

Intr-o tigaie,am prajit ceapa verde cu putin ulei,am adaugat ciupercile si am mai lasat putin.

Am adaugat faina,am mai calit putin,am condimentat,am pus smântâna si apa si am lasat sa fiarba putin.

La final am adaugat gorgonzola si am mai lasat pâna ce aceasta s-a topit.

Am pus carnea de miel deasupra sosului si am servit fierbinte.

S-aveţi poftă !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise