Spigola in cariera de sare

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -spigola(lup de mare)-1 kg
  • -sare de mare-2kg
  • -usturoi-1 capatana
  • -patrunjel-5-10 fire
  • -peperoncino-1 vf de lingurita
  • -ulei de masline-1 lingurita
  • -lime sau lamaie-1 buc

Mod de preparare

Se spala bine spigola,se taie la nivelul burtii,se scot intestinele,se spala bine de tot.Se prepara o umplutura din usturoi,patrunjel si peperoncino si ulei de masline si se introduce in interiorul pestelui.Intr-o tava se pune un strat de sare de mare gros de 5-10cm,spigola si se acopera cu restul de sare.Se baga la cuptor la 180 grade pana ce sarea se incheaga.La final pestele se curata de pielea crocanta si se serveste fileuri peste care se pune ulei de masline si se stropeste cu lime sau lamaie!E foarte bun si gustos,pe bune!

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise