Spirale cu ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 500 g faina
  • * 80 g zahar
  • * 1 lingurita miere
  • * 50 g unt
  • * 1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
  • * 2 oua
  • * 150 ml lapte
  • * 4 linguri ulei
  • * sare
  • * vanilie
  • * Pentru umplutura:
  • * 400 g ciocolata Finetti

Mod de preparare

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 8 bile pe care le intindem pe lungime.O ungem cu un strat generos de ciocolata.

Rulam pe lungime,formand un sul subtire,pe care-l rulam sub forma de spirala.

Punem spiralele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut,aproximativ jumatate de ora.

Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presaram cu zahar.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise