Spirale cu crema de unt

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 1 kg faina
  • 1/2 lgt sare
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg ulei
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg faina in cca 150 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca.

Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se toarna maiaua, se adauga uleiul si galbenusurile. In functie de cat va fi necesar se adauga lapte caldut putin cate putin, se amesteca pana se incorporeaza ingrediantele apoi se rastoarna compozitia pe masa de lucru. Se framanta un aluat omogen, moale si nelipicios.

Intre timp untul se mixeaza bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat.

Se intinde aluatul intr-o foaie cu o grosime de cca 3-4 mm, se unge toata suprafata cu untul amestecat cu zahar, apoi se ruleaza strans pe lungime. Cu un cutit bine ascutit se taie rondele cu latimea de aproximativ 4-5 cm. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute. Inainte cu 10 minute, se scot din cuptor si se ung cu oul batut. Se mai lasa pana se rumenesc frumos.

Se servesc cu mare pofta, calde sau reci!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise