Stiuca umpluta cu ierburi pe pat de stafide

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o stiuca mare
  • 300 g creveti decorticati
  • ierburi:
  • acele de la 5-6 crengute de rozmarin
  • 20 frunze de menta
  • 20 frunze de busuioc
  • 10 frunze de salvie
  • 300 g stafide
  • 3 cepe
  • 3 pahare vin alb
  • 1 pahar ulei de masline
  • Mirodenii:
  • curry, nuca de cocos, chimen, ghimbir, scortisoara, sare, piper

Mod de preparare

Se curata si se spala stiuca. Se pregateste o tava. Se taie ceapa mare, se pun stafidele si crevetii in tava si se asambleaza stiuca. Se toarna marunt-marunt toate ierburile si se presara sare, piper si nuca de cocos. Se umple burta pestelui cu amestecul de ierburi. Se leaga (sau nu), se presara mirodenii din belsug, se toarna uleiul de masline si vinul si se infasoara stiuca in folie. Se pune stiuca pe patul de stafide, creveti si ceapa in tava si se da la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise