Stiuca umpluta cu ierburi pe pat de stafide

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o stiuca mare
  • 300 g creveti decorticati
  • ierburi:
  • acele de la 5-6 crengute de rozmarin
  • 20 frunze de menta
  • 20 frunze de busuioc
  • 10 frunze de salvie
  • 300 g stafide
  • 3 cepe
  • 3 pahare vin alb
  • 1 pahar ulei de masline
  • Mirodenii:
  • curry, nuca de cocos, chimen, ghimbir, scortisoara, sare, piper

Mod de preparare

Se curata si se spala stiuca. Se pregateste o tava. Se taie ceapa mare, se pun stafidele si crevetii in tava si se asambleaza stiuca. Se toarna marunt-marunt toate ierburile si se presara sare, piper si nuca de cocos. Se umple burta pestelui cu amestecul de ierburi. Se leaga (sau nu), se presara mirodenii din belsug, se toarna uleiul de masline si vinul si se infasoara stiuca in folie. Se pune stiuca pe patul de stafide, creveti si ceapa in tava si se da la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise