Strudel cu mere

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina alba
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita miere de albine
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 4 linguri ulei
  • 25 gr drojdie uscata
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 kg mere
  • 150 gr zahar

Mod de preparare

1. Merele se spala, se curata si se taie cubulete mici. Apoi le puneti intr-o tigaie adanca sau ceaun, adaugati 3-4 linguri de apa, 100-200g de zahar (dupa gust sa puneti zaharul) si lasati la foc mic sa scada apa si sa se inmoaie merele.

2. Dupa ce s-a evaporat apa si s-au inmuiat bine merele, stingeti focul si lasati-le sa se raceasca pana pregatiti aluatul.

3. Se incalzeste 75 ml de lapte si se dizolva in el mierea. Atent sa nu fie laptele prea fierbinte.

4. Adaugati 100g de faina si 25 grame de drojdie. Amestecati bine cu mainile sau cu o lingura.

5. Amestecati bine sa nu fie cocoloase, eventual cu putina faina faceti o bila. Eu nu m-am complicat si am lasat-o asa, ca o maia.

6. Lasati maiaua 30 de min sa creasca bine si sa apara niste bule de aer in ea.

7. Apoi puteti sa faceti aluatul la masina de paine sau asa simplu framantat cu mainile.

Adaugati ouale, zaharul si amestecati pana se incorporeze bine.

8. Apoi adaugam restul ingredientelor - untul, uleiul, laptele ramas, sarea si vanilia. Amestecati bine cu lingura sau cu telul.

9. Dupa ce am pus si restul ingredientelor, am adaugat faina la urma si am framantat aluatul bine.

10. Aluatul va fi mai lipicios, dar puteti sa-l puneti pe masa cu putina faina si sa formati o bila din el. Eu il las de obicei 30 de min si pe urma cu mainile unse cu ulei il mai framant putin, si il las inca 30 de min la crescut (in total il lasati 1 ora sa se odihneasca).

11. Dupa ce l-am lasat o ora la crescut, scoateti aluatul pe masa si-l framantati putin cu faina.

12. Impartiti aluatul in 16 bucati uniforme. Apoi formati bile din aceste bucati si le lasati 10 min sa se odihneasca.

13. Apoi fiecare bila o intindeti in forma de dreptungi si pe o margine puneti umplutura de mere.

14. Dupa aceea luati marginile apropiate de umplutura si o inchideti, presati usor cu degetele marginile ca sa se lipeasca bine.

15. Partea ramasa o taiati in bucati subtiri si le puneti peste prima parte cu umplutura.

16. Strudele astfel formate le puneti intr-o tava unsa cu ulei. le ungeti deasupra cu un ou batut bine si lasati 15 min sa se odihneasca.

17. Le coaceti la cuptor la o temperatura de 180-200 grade, pana se rumenesc bine. Apoi le scoateti, lasati sa se racoreasca putin si le luati cu o paleta de pe tava.

Se servesc atat calde, cat si reci.

Pofta Buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise