Stufat de ied

Carnea portionata, spalata, uscata, condimentata, se amesteca cu ulei, intr-un vas.

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de ied sau miel (eu am avut coaste)
  • 5 legaturi de ceapa verde
  • 5 legaturi de usturoi verde
  • 4 linguri ulei
  • 150 ml vin
  • 1 cutie de rosii cubulete
  • 500 g cartofi
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 plic condimente pentru miel

Mod de preparare

Carnea portionata, spalata, uscata, condimentata, se amesteca cu ule,i intr-un vas, apoi se acopera si se lasa deoparte 1 h.

Dupa acest timp, se prajeste carnea cateva minute, pe ambele parti si se scoate apoi intr-o tava.

In uleiul ramas, daca nu e suficient, se mai poate adauga, se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt, dupa ce s-au inmuiat, se adauga vinul, iar dupa ce s-a evaporat alcoolul (5-6min), se adauga rosiile pasate sau zdrobite cu o furculita.

Dupa cateva clocote, se rastoarna in tava peste carne, se adauga 1 cana de apa fierbinte, se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 1h.

Dupa acest timp, se descopera tava si se mai lasa 30 minute sa se rumeneasca.

Se serveste cu piure de cartofi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise