Stufat de ied

Carnea portionata, spalata, uscata, condimentata, se amesteca cu ulei, intr-un vas.

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de ied sau miel (eu am avut coaste)
  • 5 legaturi de ceapa verde
  • 5 legaturi de usturoi verde
  • 4 linguri ulei
  • 150 ml vin
  • 1 cutie de rosii cubulete
  • 500 g cartofi
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 plic condimente pentru miel

Mod de preparare

Carnea portionata, spalata, uscata, condimentata, se amesteca cu ule,i intr-un vas, apoi se acopera si se lasa deoparte 1 h.

Dupa acest timp, se prajeste carnea cateva minute, pe ambele parti si se scoate apoi intr-o tava.

In uleiul ramas, daca nu e suficient, se mai poate adauga, se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt, dupa ce s-au inmuiat, se adauga vinul, iar dupa ce s-a evaporat alcoolul (5-6min), se adauga rosiile pasate sau zdrobite cu o furculita.

Dupa cateva clocote, se rastoarna in tava peste carne, se adauga 1 cana de apa fierbinte, se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 1h.

Dupa acest timp, se descopera tava si se mai lasa 30 minute sa se rumeneasca.

Se serveste cu piure de cartofi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise