Suberek cu carne de curcan

Se amesteca apa calduta cu praful de sare si drojdia.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat:
  • cca. 800 g faina alba
  • 250 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 10 g de drojdie prospata (un graunte mic)
  • umplutura:
  • 300 g carne tocata de curcan
  • 2 cepe mari uscate
  • piper
  • sare
  • un praf de amestec de condimente (maghiran, coriandru, cimbrisor, dafin)
  • un praf de menta uscata
  • 1 lingurita de legume deshidratate
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se amesteca apa calduta cu praful de sare si drojdia, apoi se face o gaura in mijlocul gramezii de faina, se toarna amestecul de apa calda si se framanta un aluat elastic, potrivit de tare care sa nu se lipeasca de degete. Se acopera cu un prosopel si se lasa sa se odihneasca cca. 20 de minute

Intre timp, noi tocam ceapa marunt si o calim putin in ulei incins, adaugam si carnea tocata, adaugam legumele deshidratate, amestecul de condiment si praful de menta uscata si amestecam usor, pana ce carnea se strange si dispare tot lichidul lasat de ea. Se potriveste de sare, se da un praf de piper negru macinat, se da tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Din aluatul crescut, pe o planseta de lucru data cu faina, intindem foi subtiri, cu diametrul de 10-15 cm, in functie de marimea tigaii, asemeni unor clatite. Pe jumatate de foaie, se intinde cate o lingura varfuita de umplutura de carne, apoi se pliaza cealalta jumatate cu care se vine deasupra si se preseaza bine marginea, cu o furculita, sa nu curga carnea in timpul prajirii.

Se prajesc in ulei incins, care sa aiba cam 2 cm (inaltime) in tigaie, pe ambele fete, apoi se scot pe hartie absorbanta, se elimina surplusul de ulei, apoi se baga intr-un castron care se acopera cu un capac, pentru a se aburi.

Se servesc calde, simple sau cu un iaurt rece.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise