Sufleu de cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 cartofi mari fierti in coaja
  • 250 gr bacon (costita afumata,sau sunca taiate in cubulete)
  • 250 ml de frisca
  • 200 gr cascaval ras
  • 2 oua
  • sare,piper,ulei 2 linguri ( de masline de preferat)
  • ulei pt. uns tava

Mod de preparare

-cartofii se curata de coaja si se taie cubulete

-sunca sau costita se taie cubulete

-se unge o tava cu ulei si se pun cartofii si sunca amestecate fara sa se zdrobeasca cartofii

-se bat ouale, se adauga frisca,sarea,piperu si cascavalul si 2 linguri de ulei de masline

-compozitia obtinuta se toarna in tava peste cartofi si sunca,se amesteca usor sa nu se zdrobeasca cartofii

-se introduce la cuptor pana se obtine o culoare rumenita

-se serveste cald ,nu fierbinte,ca sa se poata taia in portii

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise