sufleu cu stafide

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovleac
  • 400 ml lapte
  • 50 g faina
  • 100g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 30 g margarina
  • 100 g stafide 4 oua

Mod de preparare

Taie dovleacul pe jumatate si scobeste-l pastrand miezul pt umplutura.

Pune dovleacul intr-o tava si baga-l la cuptor cam 10-15 min,sase inmoaie putin,apoi scoate-l si las-l la racit.

Pregateste umplutura ,punand intr-o cratita emailata faina.

Toarna usor laptele,amestecand continuu,sa nu se faca cocolosi.pune cratita pe foc.

Adauga zaharul tos si zaharul vanilat amestecand incontinuu.

Cand da in cloco,da cratita la o parte si adauga margarina.

Separa galbenusurile de albusuri.

Cand se mai raceste putin compozitia cu lapte,adauga galbenusurile,rand pe rand.

Bate toate albusurile spuma si toarna-le peste compozitia din cratita,apoi adauga si stafidele.

Toarna aceasta compozitie in dovleac si mai da tava la cuptor cam 20 min,sa se inchege sufleul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise