Sufleu de gutui

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg gutui
  • 6albusuri
  • 1cana zahar
  • 1lamaie
  • 1/2lingurita scortisoara
  • 2plicuri zahar vanilat
  • 30g unt

Mod de preparare

Gutuile spalate,taiate cubulete,le punem la fiert intr-un vas cu 1cana apa si zahar;dupa ce au fiert foarte bine,le pasam cu blenderul vertical,daca e nevoie le trecem si prin sita pentru a obtine o pasta fina iar dupa ce s-a racit,incorporam albusurile batute spuma tare cu zaharul vanilat,adaugam coaja rasa de lamaie si scortisoara;amestecam usor totul si portionam in vase de ceramica unse cu unt dupa care dam la cuptor 30min.Se servesc pudrate cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise