Summer fruit Cheesecake

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru blat
  • 200 gr biscuiti pettit beurre (boromir...cei mai cei!)
  • 200 gr unt
  • 80 gr migdale rasnite
  • pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci, grasa si cat mai uscata adica scursa de zer
  • 200 gr zahar, sau mai dulce...depinde de fiecare
  • 1 paharel de iaurt simplu, mic
  • 70 ml lapte rece
  • esenta de vanilie
  • 4 oua

Mod de preparare

Biscuitii bagati-i la robot si prefaceti-i in praf...sau macelariti-i bine de tot cu sucitorul....ideea e sa ii faramitati cat mai fin posibil. Pudra obtinuta o puneti intr-un bol si amestecati-i bine de tot cu untul taiat bucati. La final adaugati si migdalele rasnite fin (pudra de migdale sau migdale rasnite oraf gasiti in orice kaufland). Amestecati bine si puneti amestecul asta intr-o tava rotunda, cu inel de 26 cm, nivelati bine si dati la cuptor, la foc moderat, cam 5-7 minute. Dupa care scoateti tava si turnati deasupra crema de branza.

Pentru umplutura de branza, amestecati branza cu laptele rece si iaurtul. Dupa ce ati amestecat astea , o turnati intr-un blender, adaugand zaharul, esenta si ouale. Blenduiti la viteza maxima cateva minute...and ...turnati amestecul obtinut in tava tocmai scoasa din cuptor, adica peste blatul semi-copt.

Dati la cuptor la foc moderat si lasati pana se coace.

Scoateti si lasati la racit dupa care pudrati cu zahar pudra, daca vreti sa il consumati asa simplu... E o nebunie...Altfel ii puteti adauga fructe proaspete putin acrisoare....sau dulceata de zmeura, visine....si putintica frisca....sau stropiti-l cu ciocolata...sau din toate astea...pe bune...ca o sa va ploua in gura iar simturile va vor lua-o razna. Noroc ca e pe weekend si aveti timp sa va dezmatati cu cheesecake-ul meu.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise