Sunca de casa

Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati de slanina cu soric
  • 4 bucati subtiri de slanina cu fasii de carne
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 litri de zeama de varza pentru fiert
  • condimente dupa gust:
  • sare
  • piper
  • ardei iute tocat fin
  • cimbru uscat

Mod de preparare

Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca, cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute.

Se asaza una peste alta (o bucata de slanina cu soric peste o bucata de slanina cu carne) si se leaga strans cu o sfoara.

Se asaza intr-o cratita, se toarna zeama de varza si se fierb la foc potrivit. (30 de minute din momentul in care incepe fierberea).

Se lasa peste noapte la rece. Se poate pastra apoi la congelator.

Se serveste cu pofta!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise