Supã în dovleac

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovleac mic
  • 100 ml ulei de mãsline
  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1Lt si 200 ml apã
  • sare si piper
  • 1 legãturã pãtrunjel,coriandru, telinã sau ce vã place

Mod de preparare

Aceastã supã am fãcut-o mai demult si nu am ajuns sã o postez aici:)

Sper sã vã placã si sã încercati.

1) Se taie capacul dovleacului, si se curãtã cu grijã de seminte; se scoate cu grijã miezul pt. cã avem nevoie de dovleac pe post de oalã.

2) Miezul de dovleac se taie cubulete, dacã e prea mult miez atunci folositi o parte la supã iar cu alta preparati o prãjiturã...

Se cãleste în ulei ceapa si uturioiul, cartofi, morcovi si dovleacul toate tãiate gros.

Acoperã cu apã, condimenteazã si pune jumãtate din verdeatã.

Lasã la fiert cam 20 min.

2) Redu totul la piure cu blenderul si pune din nou pe foc, pânã fierbe din nou.

Serveste supa în dovleac cu restul de verdeatã.

Cãpãcelul îl putem folosi ca capac sau coace la cuptor.

Poftã bunã:)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise