Supã în dovleac

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovleac mic
  • 100 ml ulei de mãsline
  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1Lt si 200 ml apã
  • sare si piper
  • 1 legãturã pãtrunjel,coriandru, telinã sau ce vã place

Mod de preparare

Aceastã supã am fãcut-o mai demult si nu am ajuns sã o postez aici:)

Sper sã vã placã si sã încercati.

1) Se taie capacul dovleacului, si se curãtã cu grijã de seminte; se scoate cu grijã miezul pt. cã avem nevoie de dovleac pe post de oalã.

2) Miezul de dovleac se taie cubulete, dacã e prea mult miez atunci folositi o parte la supã iar cu alta preparati o prãjiturã...

Se cãleste în ulei ceapa si uturioiul, cartofi, morcovi si dovleacul toate tãiate gros.

Acoperã cu apã, condimenteazã si pune jumãtate din verdeatã.

Lasã la fiert cam 20 min.

2) Redu totul la piure cu blenderul si pune din nou pe foc, pânã fierbe din nou.

Serveste supa în dovleac cu restul de verdeatã.

Cãpãcelul îl putem folosi ca capac sau coace la cuptor.

Poftã bunã:)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise