Supa-crema cu crutoane aromate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un cartof mare,2 morcovi,un pastarnac,un ardei gras rosu(eu am pus ardei gras congelat)o ceapa rosie,un catel de usturoi,o bucatica telina,sare,patrunjel verde,2 linguri smantana ,un strop de ulei de maline
  • Crutoanele aromate;Cateva felii de paine veche,ulei de masline,piper cu lamaie,marar verde,un praf de sare,busuioc uscat

Mod de preparare

1.Se curata legumele de coaja,se taie marunt apoi se spala bine cu apa rece si se pun intr-o craticioara ,le acoperim cu apa si le piunem la fiert cu un praf de sare si un strop de ulei.Cand legumele sunt fierte,se scurg de supa in care le-am fiert,oprind aceasta supica pentru subtiat crema.

Legumele fierte si racorite se fac piure,apoi se subtiaza dupa cum dorim cu supica oprita .

2.Feliile de paine veche se taie in cubulete care se pun intr-o tavita apoi se stropesc cu ulei de masline,se dau cu un parf de sare si un praf de piper cu lamaie apoi se presara marar tocat fin si se dau la cuptor sa se rumeneasca bine.

3.Servim supa-crema de legume,decorata cu smantana,patrunjel verde tocat fin si crutoane aromate.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise