Supa crema de cartofi cu bacon

Supa crema de cartofi cu bacon. Se curata legumele. Baconul taiat fasii se prajeste in unt si ulei pana devine crocant. Se scoate pe o farfurioara si in grasimea ramasa se pun ceapa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 600 g cartofi (de preferinţă albi,făinoşi)
  • - 150 g bacon
  • - 1 ceapă
  • - 3 căţei de usturoi
  • - 1 morcov
  • - 1 rădăcină de păstârnac (mic)
  • - 20 g unt
  • - 2 linguri ulei
  • - 1 foaie de dafin
  • - 1 linguriţă tarhon
  • - 1 legătură pătrunjel verde
  • - 1 cub Knnor de legume
  • - sare, piper
  • - smântână

Mod de preparare

Se curăţă legumele.

Baconul tăiat fâşii se prăjeşte în unt şi ulei până devine crocant. Se scoate pe o farfurioară şi în grăsimea rămasă se pun ceapa şi usturoiul tocat. Se lasă 1 - 2 minute apoi se adaugă legumele:cartofii, morcovii şi păstârnacul tăiaţi cubuleţe. După 4 minute se adaugă 1 litru de apă fierbinte, foaia de dafin, sare, piper, tarhon, cubul Knnor, se pune capacul la oală şi se lasă la fiert 20 minute.

Se scoate foaia de dafin, se adaugă jumătate din baconul crocant şi cu ajutorul blenderului se pasează legumele fierte. La servire, în boluri, se pune supă, o lingură de smântână, 1 lingură de bacon crocant şi pătrunjel verde tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise