Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g dovleac placintar
  • 3 fire praz
  • 2 cartofi medii
  • 50 g parmezan
  • supa concentrata de legume
  • 3 cateii de usturoi
  • 50 g unt
  • ulei de masline
  • sare de mare
  • piper

Mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici.

Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie de copt alaturi de usturoi, se stropeste cu ulei de masline, sare de mare, piper si se da la cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 25 minute.

Prazul curatat si taiat felii potrivite se caleste in untul topit.

Cartofii se curata, se taie bucati mici si se adauga peste praz.

Se acopera totul cu supa de legume, se condimenteaza si se fierbe la foc mic.

Cand cartofii sunt fierti se amesteca cu dovleacul copt si se paseaza totul intr-un blender.

La sfarsit se adauga parmezanul, amestecand usor si astfel am obtinut o supa crema de dovleac foarte sanatoasa si delicioasa..

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi se serveste calda alaturi de crutoane de paine.

S-aveti pofta !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise