Supa crema de dovleac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovleac pt placinta cam 1
  • 5 kg
  • 1 praz mai mic
  • 4-5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • un cub unt

Mod de preparare

dovleaculs e curata de coaja si de seminte si se taie cuburi . intr.o oala se pune la calit untul , prazul taiat rondele si usturoiul taiat. se lasa cateva minute sa se caleasca dupa care adaugam bucatile de dovleac,lasam apoi cateva minute sa se caleasca impreuna.

adaugam apa de la robinet cat sa ramana neacoperit dovleacul de 1 deget si se lasa sa fiarba cam 15-20 min. incercam cu furculita si cand s.a fiert dovleacul se pune toata compozitia in robotul de bucatarie si se mixeaza bine. se pune din nou in oala in care a fiert , asezonam cu sare, piper si smantana si lasam 1-2 clocote apoi gata supitza .

e delicioasa, se serveste calda cu crutoane

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise