SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kilogram de dovlecei;
  • 2 cepe potrivite;
  • 1 lingura faina;
  • 2 oua;
  • 100 grame unt;
  • cuburi pentru supa;
  • 1 ceasca lapte;
  • sare,piper,o legatura de patrunjel verde.

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie marunt;

Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii si se pun la pastrat in apa rece;

Intr-o tigaie se pune ceapa la calit in unt,se lasa catava minute la foc domol,dupa care se adauga faina;

Se adauga dovleceii scursi de apa,se lasa catava minute la calit,timp in care se amesteca,dupa care se adauga 1,5-2 litri supa pui,lasandu-se la fiert cca 15-20 minute;

Legumele fierte se paseaza,la blender sau cu mixerul se adauga din nou in supa si se dau la foc domol;

Compozitia se drege cu ouale amestecate cu laptele,cu smantana,iaurt,se asezoneaza,se pune in oala, se da un clocot,se adauga patrunjelul.

Sfat: cand serviti supa,dupa ce o incaliziti,adaugati in ea cascaval ras si crutoanele.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise