Supa crema de linte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 250 gr linte
  • 1 felie de telina (apoximativ 150 grame)
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingurita de chimen
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Intr-o oala incingem uleiul de masline si calim usor legumele (ceapa, morcovul, telina, jumatatate din cantitatea de usturoi taiata felii). Lasam sa se inmoaie usor apoi adaugam foile de dafin, chimenul si lintea clatita in apa rece in prealabil.

Turnam 1,5 - 2 litri de apa peste legume si le lasam la fiert pana cand se inmoaie legumele.

Adaugam cimbrul, restul de usturoi feliat si sucul de lamaie. Mai fierbem timp de 5 minute la foc mic, apoi pasam supa.

Servim cu crutoane si multa pofta!

Sursa: www.myfancycake.com

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise