Supa crema de linte cu chipsuri din fulgi de mei

Lintea rosie se pune la fiert in 500 ml apa cu un praf de sare si legumele curatate si taiate marunt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (2 portii)
  • 1 cescuta de linte rosie
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 ceapa rosie
  • un strop de ulei de masline
  • 4-5 cartofi, potrivit de mari
  • 1 ou
  • 1 lingurita de amestec de condimente uscate (cimbrisor, maghiran, oregano, dafin, piper)
  • 3-4 linguri de fulgi de mei
  • un praf de boia dulce sau iute, dupa preferinta
  • sare,
  • piper

Mod de preparare

Lintea rosie se pune la fiert in 500 ml apa cu un praf de sare si legumele curatate si taiate marunt. Cand sunt fierte, le scurgem de zeama, adaugam ulei de masline si le blenduim, adaugand zeama in care au fiert, turnata cate putin, pana ajunge la consistenta dorita. Se lasa sa se racoreasca, timp in care pregatim chipsurile amestecand oul cu fulgii de mei. Cand fulgii absorb tot oul batut, adaugam sare, piper, o picatura de ulei de masline si condimentul uscat. Mai lasam 5 minute amestecand cu o lingura pana fulgii de mei trag totul, ramanand fara pic de zeama. Se intinde pe o hartie de copt cu un sucitor (deasupra acoperim cu alta hartie evitand lipirea de sucitor) si dam la cuptor sa se rumeneasca frumos. Scoatem tava din cuptor si ajutandu-ne de o forma decupam chipsurile in forma dorita, cat timp stratul este cald. Servim supa crema cu aceste delicioase chipsuri, deasupra presarata cu boia dupa preferinta noastra, dulce sau iute.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise