Supa crema de linte (specific arabesc)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 300 g linte rosie, speciala pentru supe (decojita)
  • - 1 ceapa mare
  • - 2-3 linguri de ulei de masline
  • - 1/2 lingurita de chimen turcesc
  • - Delikat, Vegeta, Maggi (de legume) sau numai sare
  • - 1 lamaie
  • - 2 l apa

Mod de preparare

Lintea se curata si se spala.

In oala de presiune (se poate si oala normala), se prajeste ceapa in ulei de masline. Se pune, apoi lintea, camunul si sarea. Cind este fierbinte, se pune apa, se pune sare, apoi oala de presiune se inchide si se da la foc puternic. Cand continutul fierbe (oala \"fluiera\"), se face focul mic (sub oala) si se lasa cca. 25 minute.

Dupa 25 minute, supa se face crema cu blenderul, apoi se potriveste de sare.

Se serveste fierbinte, cu rondele de lamiie deasupra si crutoane langa. Crutoanele se pun linga supa deoarece se inmoaie repede. Fiecare persoana isi pune in farfurie crutoane, iar peste ele, supa-crema. Se mai poate pune si zeama de lamaie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise