Supa crema de praz, bacon si cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25 g unt
  • 3 feliute de bacon, taiate cubulete
  • o ceapa taiata marunt
  • 400 g praz, spalat si taiat felii
  • 3 cartofi medii, decojiti si taiati cubulete
  • 1,4 l supa de legume
  • 142 ml smintina
  • pentru servire, 4 feliute de bacon prajite si taiate in doua

Mod de preparare

Topeste untul intr-o tigaie si caleste ceapa si feliile de bacon.Adauga prazul si cartofii, apoi acopera cu un capac. Pastreaza pe foc 5 minute, miscind tigaia repejor, sa nu se prinda compozitia. Toarna supa , condimenteaza si pune totul la fiet. Acopera din nou si fierbe la foc mic 20 min , pina ce legumele s-au inmuiat. lasa preparatul la racit timp de citeva minute, apoi mixeaza toata compozitia cu un blender pina obtii o pasta. Pune supa in tigaie, toarna smintina si omogenizeaza continutul. Serveste aceasta supa cu bacon prajit si crutoane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise