Supa crema de praz cu afumatura

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 fire praz
  • 4 cartofi mari
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 200g muschiulet afumat
  • 300ml lapte
  • 200g smantana
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei masline
  • piper,sare,condimente de pizza(knorr) marar verde

Mod de preparare

Mod de preparare:

Intr-o oala se pun la fiert cartofii taiati cuburi si cepele taiate marunt in 3l apa si putina sare circa 30 minute.

Intr-o alta cratita prazul taiat rondele impreuna cu muschiuletul taiat cubulete se calesc in uleiul de masline cu usturoiul dat pe razatoarea mica. Cand s-a inmuiat prazul se pune faina si se amesteca un minut dupa care se adauga treptat laptele pana se obtine un sos alb. Cand incepe sa fiarba se adauga tot treptat jumatate din zeama ramasa de la fierberea cartofilor.

Cartofii fierti se dau la blender si se amesteca cu smantana.Se amesteca cele doua preparate si se condimenteaza dupa gust.Se poate acri putin cu zeama de muraturi.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise