Supa crema orange mix cu alune de padure

Se taie dovleacul curatat de coaja in cubelete mici, la fel si morcovul si se pun la fiert.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (o portie)
  • Dovleac placintar
  • 2 morcovi
  • 2 linguri de smantana
  • o mana de alune prajite de padure
  • 1 lingurita de lemongrass
  • scortisoara
  • 2 lingurite de zahar
  • 2 stelute de anason

Mod de preparare

Se taie dovleacul curatat de coaja in cubelete mici, la fel si morcovul si se pun la fiert cu 2 lingurite de zahar si un baton de scortisoara si 2 stelute de anason. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie morcovul si dovleacul, se scurg de supa si separat se blenduiesc bine, subtiind cu supa in care au fiert, pana obtinem consistenta dorita, apoi adaugam si o lingura de smantana.

Se serveste cu smantana deasupra, nucsoara presarata si mult miez de alune de padure parajite si maruntite.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise