Supa cu iaurt si menta

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg iaurt (scurs)
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 dovlecel mare, ras fin
  • 1 lingura menta proaspata
  • 2-3 picaturi de otet

Mod de preparare

1. Se curata si se rade dovlecelul. Se sareaza si se stoarce cu mana; zeama se aduna intr-un castronel, nu se arunca.

2. Intr-un castron mare, se bate iaurtul 5-6 minute. Se continua batutul in timp ce se adauga otetul, menta, dovlecelul ras si zeama lui, catelul de usturoi zdrobit si uleiul de masline. Se mai bate inca 3-4 minute. Aceasta supa se pune in frigider si se raceste bine.

3. Supa rece se serveste in farfurii cu un cub de gheata. Se garniseste cu menta tocata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise