Supa de cartofi cu afumatura

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 200 grame costita afumata/ jambon afumat/ scarita afumata;
  • - 800 grame cartofi;
  • - 2 cepe potrivite;
  • - 150 grame varza alba;
  • - 100 grame sfecla rosie;
  • - 1 castravete murat in otet;
  • - 2 linguri bulion;
  • - 200 grame smantana;
  • - 1 legatura patrunjel verde;
  • - sare, piper, boia ardei dulce/ iute.

Mod de preparare

Carnea se taie bucati potrivite si se pune pentru 10 - 15 minute in apa calda.

Se arunca apa, carnea se pune la calit intr-o cratita, se adauga ceapa taiata marunt, se continua calirea pana se inmoaie ceapa.

Bulionul se amesteca cu boiaua de ardei (dupa preferinta fiecaruia, dulce/ iute), se adauga 500 ml apa, se dilueaza, dupa care se adauga peste carne si se lasa la fiert la foc potrivit cca. 20 minute.

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete, castravetele, sfecla rosie si varza se taie bucatele mici si se adauga peste ingredientele de mai sus.

Se mai adauga apa calda peste ingrediente in asa fel incat aceasta sa depaseasca cu un deget continutul, se asezoneaza si se lasa la fiert cca. 35 - 40 minute.

Preparatul se serveste fierbinte, presaram verdeata deasupra si o lingura de smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise