Supă de conopidă şi praz, varianta exotică

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopidă
  • 2 bucăţi de praz
  • 1 ardei roşu
  • 1 căţel de usturoi
  • ardei iute
  • 1 linguriţă de curry
  • piper
  • oregano uscat
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se taie prazul felii subţiri şi se căleşte în puţin ulei alături de ardeiul tăiat feliuţe şi de usturoiul tocat.

Separat se dă apa în clocot, se pune puţină sare şi se adaugă conopida feliată sau bucheţele.

Se toarnă prazul peste conopidă şi se fierb îmnpreună până când vă convine. Unii preferă conopida mai crocantă

Cine doreşte poate pune 2 cuburi de concentrat de vită.

La sfârşit se adaugă curry, ardei iute, ceva frunze dacă doriţi.Oregano se freacă între palme să-şi dezvolte aroma.

Cine doreşte şi are poate adăuga lapte de cocos.

Se poate servi ca atare sau cu nişte crutoane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise