Supă de conopidă şi praz, varianta exotică

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopidă
  • 2 bucăţi de praz
  • 1 ardei roşu
  • 1 căţel de usturoi
  • ardei iute
  • 1 linguriţă de curry
  • piper
  • oregano uscat
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se taie prazul felii subţiri şi se căleşte în puţin ulei alături de ardeiul tăiat feliuţe şi de usturoiul tocat.

Separat se dă apa în clocot, se pune puţină sare şi se adaugă conopida feliată sau bucheţele.

Se toarnă prazul peste conopidă şi se fierb îmnpreună până când vă convine. Unii preferă conopida mai crocantă

Cine doreşte poate pune 2 cuburi de concentrat de vită.

La sfârşit se adaugă curry, ardei iute, ceva frunze dacă doriţi.Oregano se freacă între palme să-şi dezvolte aroma.

Cine doreşte şi are poate adăuga lapte de cocos.

Se poate servi ca atare sau cu nişte crutoane.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise