Supa de fazan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 4 persoane:
  • 2 fazani
  • 2 cepe
  • 2-3 morcovi medii
  • 1/4 de ţelină
  • 5-6 boabe de piper negru
  • 250 g de tăiţei
  • sare după gust

Mod de preparare

Pentru început, v-aş da câteva sfaturi despre carnea de fazan!

Dintrun fazan bătrân, nu o să iasă o friptură delicioasă. Aşa că folosiţi-l la prepararea supei. Acest preparat o să fie un deliciu! Aşa că, nu fezandaţi acest fazan.

Nu aveţi decât să-l jumuliţi, să-l pârliţi, să-l frecaţi bine cu mălai (pentru o curăţare mai eficientă a pielii) cu mălai şi să-l evisceraţi (să-i scoateţi intestinele).

Spălaţi-l bine încă odată.

Acum fazanul e bun de pus la fiert!

Tranşaţi fazanul în bucăţi mai mici (adică, tăiaţi picioarele, aripile, pieptul şi spinarea).

Tăiaţi zarzavatul de supă în bucăţi mari. Ceapa o tăiaţi în jumătate sau chiar in sferturi daca e prea mare.

Puneţi carnea de fazan tranşată la fiert cu zarzavaturile. Adăugaţi şi boabele de piper!

dar să nu faceţi greşeala să adaugaţi produse de tip Knorr (Delikat) sau Vegeta, căci va schimba gustul deosebit al supei!

Eu fierb fazanul intro oală sub presiune de 3,5 litri. Timp de fierbere: o oră!

După fierbere, strecurăm supa prin sită şi o punem întro oală. Putem pune grăsimea care se formeaza de la carnea de fazan, separat, pentru a o reintroduce în oala de fiert abia la sfârşit! Pentru mai multă savoare!

Repunem supa limpezită pe foc şi la primul clocot, adăugăm tăiţeii. Micşorăm focul la supă. Fierbem supa cu tăiţei încă 15 minute (conform indicaţiilor date de producător), iar la sfărşit adăugăm şi carnea de fazan (eu am pastrat piepţii pentru un preparat ulterior) pe care am dezosat-o. Am adăugat în supă morcovii fierţi în prima fază.

Se asezonează cu sare după gust! Pentru doritori de pătrunjel, acum e timpul să-l mărunţiţi şi să-l puneţi în farfurie!

Pentru noi, vânătorii (şi nu numai) această supă este o delikatesă!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise