Supa de paine nemteasca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 felii de paine prajita;
  • 4 bucati praz(recomandat numai partea alba);
  • 2 cepe potrivite;
  • 3 linguri faina;
  • 150-200 ml otet;
  • 500 grame carne afumata;
  • 400 grame smantana;
  • 200 grame branza oaie;
  • 100 grame unt;
  • sare,piper,1 legatura de patrunjel verde.

Mod de preparare

Painea prajita se aseaza pe fundul unei oale, dupa care se toarna 3,5-4 litri de apa calda si se pune la fiert, la foc mic;

Separat se pregateste o tigaie, care se pune la incins, se pune untul, se da focul mai mic, dupa care se pune ceapa si prazul taiate marunt,la calit;

Carnea afumata se taie cubulete potrivite ca marime, se adauga in tigaie,se amesteca cu ceapa si prazul si se lasa la foc potrivit timp de 15-20 minute;

In tigaie se adauga faina si otetul si se lasa sa dea 2-3 clocote,timp in care mestecam incontinuu pentru a se ingrosa sosul si a nu se lipi faina;

Aceasta compozitie se toarna in oala cu supa care se afla deja pe foc si se mai fierbe 35 minute;

La sfarsit, se inchide focul, se adauga smantana si branza rasa, se asezoneaza si se lasa oala acoperita 5 minute,dupa care puteti servi;

La servire,se presara patrunjelul tocat marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise